Håkan Fröling - En myra i cyberrymden

- Det du inte gör idag kan du göra imorgon, men du har en dag mindre att göra det på -

En glad kille

Publicerad 2006-05-17 00:33:24 i Personligt

Supprise.. Jag växer och blir stor, snart som Pappa, ett par decenier till så är jag ikapp! Inte tror ni att jag kommer vara så här liten för alltid. Pappa säger att han ska ge mig antiväxthormoner så att jag förblir liten, men de får han inte, för jag vill oxå bli stor. Jag kan vända mig åt ena hållet och håller på att träna åt det andra, men det är inte så lätt, ge mig ett par veckor till så fixar jag det.

En glad kille
Marcus fundrar vad det är för pryl som Pappa fipplar med, en kamera.

Dockfesten - Yvonne Perrin

Publicerad 2006-05-17 00:16:05 i Personligt

Vi har fått ett antal Pixiböcker, små böcker med diverse texter och illustrationer. I synnerhet var en av dem uppseendeväckande, Dockfesten av Yvonne Perrin. Den handlar om lilla Johnny som ska sova, men först ska han städa dockhuset. Det är spännande må du tro för här börjar resan till ett dockland där det ska bli en dockfest i dockstaden. En bra story tills essensen kommer fram, "Neger-Sam" stjäl av de andra dockorna och han ska uppfostras. "-Bli inte arg, grät Neger-Sam. Jag vet att jag är en elak negerdocka, och ingen tycker om mig", lyder det när de kommer på att Neger-Sam stjäl. När det uppdagas att Neger-Sam har tagit Nalles armar vill nalle ge Neger-Sam ett kok stryk men han har inga armar och kan således inte slå Neger-Sam, då utspelar sig följande "-Behövs inte, skrattade Judy och pekade på Johnny, som just gav Neger-Sam ett kok stryk! Nalle började också att småskratta!".

Otroligt att det fanns en tid då man seriöst tryckte sådana barnböcker?!

Denna bok får 0 Fröling av 5.

Sommaren är annalkande.

Publicerad 2006-05-09 00:13:12 i Personligt

Äntligen är värmen kommen. Genast börjas det klaga på hur varmt det är. Var finns parasollet? Är det ok att dra ner rullgardinen så att solen inte glänser i skärmen. Trots detta så är det glädjande att se naturen grönska sprider sig, se hur ens bleka hy bländar omgivningen och sakta tar färg. Vad trevligt det är att se alla grannar komma ut och påta i sina trädgårdar. Alla mänsiskor som tar fram grillen och äter kvällsmålet med familj och vänner. Så mycket glädje vår sol kan skänka oss. Vist orkar man lite extra när solen tittar fram. Det bästa med allt är att jag är delvis pappaledig och kan få njuta av detta vakra väder med Marcus. 

Marcus är numera riktigt knubbig vilket han ska vara. Han går numera gå under namnet tjockis. Det gillas dock inte av Lian. Men hon kallar o andra sidan honom för fislort. Han kommer inte få det lätt. Jag har lovata mig själv att lägga upp nya bilder, har dock inte hunnit med, det får bli under veckan.

Om

Min profilbild

Håkan Froling

En man som gillar livet och ser nyfiket på omvärlden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela