Håkan Fröling - En myra i cyberrymden

- Det du inte gör idag kan du göra imorgon, men du har en dag mindre att göra det på -

3 dagar i Rom

Publicerad 2009-07-09 12:34:00 i Personligt

Vilken fantastisk stad Rom. Jag är som bekant förtjust i mat och Rom kan erbjuda ett överflöd av resturanger. Vi bestämde oss för att komma iväg och få lite miljöombyte och vi funderade på några värda resmål och lotten föll på Rom. Mest för att vi inte har varit där tillsammans tidigare och att det är en stad som har mycket att erbjuda i form av mat och historia.

Tanken var att åka en "weekend" för att inte vara borta från barnen allt för länge men det vart tre dagar för att flygbiljetterna var billigare och att vi då kunde få ut nästan tre hela dagar i Rom.

Jag har vart i Rom tidigare men kom inte riktigt ihåg hur de olika staddelarna såg ut. Så vi valde hotell på måfå eller snarare efter iden att vara nära kommunikationer varvid vi valde ett hotell nära Termini d.v.s. Roms järnvägsstation, bussstation och tunnelbana. Självfallet visade det sig att om man bor när kommunikation så består merparten av området av banker och kontor som i alla andra storstäder. Fördelen var som tänkt lätt att ta sig till övriga Rom. Trots närheten till kommunikation gick vi för det mesta, det visasa det sig att stadskärnan inte är så stor för att vara en stad i miljonklassen.

Den absoluta kulinariksa höjdpunkten var första kvällens mat på resturangen Crab, som namnet antyder serverade de skaldjur. En gigantiskt fat  med olika skaldjur som hummer och olika sorters räkor som vi delade på och givet ett gott vin till detta. Jag var sugen på ostron men det var lite för mycket att få med denna dag. Dag två och tre åt vi på resturanger nära oss som även de hade fisk och skaldjur som tema och då fick jag mina ostron (mums) och Lian hummer (igen). Utvöver detta åt vi bläckfisk, biff, kyckling, pasta och förståss pizza.

Av de historiska sevärdigheterna klarade vi av de klasssiska delarna förutom spanska trappan. Vi valde att få en guidad tur för Coluseum och Forum romanum vilket var väl värt pengarna då jag inte har stenkoll på alla gamla stenar. Att ha gått sammma väg som Julius Caesar genom Form romanum är rätt stort. Vi var även till St. Peters kyrkan och tittade på de stulna marmorplattorna från Coluseum och Agustus palats d.v.s. merparten av kyrkan.


Rom får betyg 5 av 5.

Om

Min profilbild

Håkan Froling

En man som gillar livet och ser nyfiket på omvärlden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela